به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل رضوی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش توسعه روستایی در شیراز اضافه کرد: یکی از مصداق های این تبعیض که باعث می شود روستاها برای تبدیل شدن به شهر تلاش کنند این است که روستاها به محض اینکه تبدیل به شهر شوند همه املاک آن ها سند دار خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از ارزش افزوده های ملک داشتن سند است و اگر ملک سند داشته باشد ارزش بیشتری دارد و ما با این کار به جامعه شهرنشین یک امتیاز بزرگ می دهیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بیان کرد: اینترنت پرسرعت که یکی از منابع معرفی تولیدات روستاها محسوب می شود حق روستاهاست و چرا باید جمعیت شهرنشین از این خدمات برخورد باشد ولی روستانشینان از آن محروم باشند.
رضوی مسئله اقتصادی و اشتغال روستاییان و عدم حمایت های فرهنگی و معنوی از روستاییان و عشایر را از موارد دیگر کم توجهی برشمرد و عنوان کرد: دولت تدبیر و امید برنامه دارد که روستاییان و عشایر کشور را توانمندسازی کند.
وی اظهار کرد: توسعه را به عنوان فرآیندی مستمر، متوازن و پویا تعریف می کنند در حالی که در توسعه امر مهمی وجود دارد که شاید به آن دقت نشده آن هم این است که در توسعه مشارکت، تحول آفرین وخودباوری از مفاهیم اصلی و حیاتی محسوب می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه در کشور تعریف درستی از روستا وجود ندارد، گفت: روستا در قانون ما سکونت گاه تعریف شده و جایی که 20 خانوار یا 100 نفر تا سه هزار و 500 نفر جمعیت داشته باشد روستاست.
رضوی با تاکید بر اینکه باید در تعریف روستا تحول ایجاد شود، ابراز داشت: اگر به این تفاهم برسیم که روستا واحدی تولیدی، سکونتی و فضایی فرهنگی است، آن گاه دیدگاه ما در خصوص روستا متفاوت می شود و با این تعریف می توانیم بگوییم اگر از روستا به عنوان یک واحد تولیدی غافل شویم حتما رشد ناموزونی خواهیم داشت چون از رشد مجموعه ای از کشور غافل شده ایم.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور در همایش ملی روستا مبنی بر اینکه "توسعه کشور به توسعه روستاها وابسته است"، گفت: باید بپذیریم مجموعه جمهوری اسلامی تاکنون برای روستاها هزینه کرده ولی مدبرانه از آن برداشت نکرده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه عنوان کرد: به کارهای عمرانی و خدماتی روستاها مانند آسفالت و برق کشی توجه کرده ایم چنانچه در حال حاضر درصد99.9 روستاهای بالای 20 خانوار کشور دارای برق و 39.6 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور دارای گاز هستند.
رضوی گفت: زمانی تامین چهار آیتم برق، آب لوله کشی، بهداشت و مسائل فضای آموزشی برای روستاها مطرح بود ولی امروز شاهد هستیم که روستاها در حالی مثلا فضای آموزشی دارند دانش آموز ندارند.
وی اظهار داشت: چرا روستاهایی که چنین خدماتی در آن ها انجام شده امروز خالی از سکنه مانده اند؟ کسانی که روستاها را ترک کرده اند از چه قشری بوده اند؟ آیا از لحاظ درآمدی غنی بوده اند یا مشکل درآمدی داشته اند؟
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: در سال 90 از 31 استان کشور هزینه خانوارهای روستایی 16 استان کشور، در سال 91 خانوارهای روستایی 19 استان کشور و در سال 92 خانوارهای روستایی 22 استان کشور از درآمدشان بیشتر بوده است.
رضوی تاکید کرد: معنا و مفهوم آن این است که اقتصاد روستا به صورت جدی دچار مشکل است و حاصل بی توجهی به اقتصاد روستا حاشیه نشینی شهرهاست.
وی با عنوان اینکه راهکاری برای حل مشکل اقتصادی روستاییان مطرح شده است، گفت: طبق ماده 194 برنامه پنجم معاونت توسعه روستایی برای توانمندسازی روستاییان تشکیل شده است و باید بسته توسعه روستایی بعد از تصویب پس از شش ماه ارائه شود و هر استانی نیز طبق آئین نامه موظف است بسته توسعه روستایی خود را داشته باشد که این کار در استان فارس انجام شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: طبق آئین نامه دولت موظف است یکسری خدمات اعم از اعطای کمک های فنی بدون اخذ وجه و دادن وام های با کارمزد پایین را به روستاها ارائه دهد.
رضوی با اشاره به صحبت امام (ره) مبنی بر اینکه "مردم خصوصا مستضعفین را در فعالیت های اقتصادی وارد کنید"، بیان کرد: طرحی ارائه شده مبنی بر اینکه مردم روستاها با مشارکت هم یک شرکت تعاونی یا سهامی را تشکیل دهند و با جمع آوری یک میلیارد توسط خودشان، دولت نیز تسهیلات سه میلیاردی چهاردرصدی به آن ها پرداخت کند و اگر عده ای نیز خواستار این بودند که در روستاها سرمایه گذاری کنند به آن ها وام دوازده درصدی با وثیقه ملکی پرداخت شود.